26 mei

Drents Museum: Antonio López

Assen | 09:00 uur

Vanaf 28 januari 2024 is een overzicht van de Spaanse kunstenaar Antonio López (1936) te zien in de grote tentoonstellingszaal. López is een fenomeen in zijn geboorteland Spanje en wordt wel bestempeld als de ‘grootste nog levende realistische kunstenaar’. De tentoonstelling Antonio López – Meester van het Spaans realisme is de eerste grote solotentoonstelling van López in Nederland. Schilderijen – waaronder portretten, stillevens en enorme Madrileense stadsgezichten –  tekeningen en beeldhouwwerk komen naar Assen.

Tijdens prikkelarme openstellingen laten we slechts een beperkt aantal bezoekers toe. Ook dimmen we de verlichting. Bevat een tentoonstelling geluiden of muziekfragmenten, dan zetten we die uit. Op deze manier ontstaat er een rustige omgeving om het museum met zo min mogelijk omgevingsprikkels te beleven. Daarnaast is alle aanwezige medewerkers gevraagd om een zeer terughoudende, maar wel gastvrije houding aan te nemen. Ze spreken de bezoekers alleen op verzoek of bij calamiteiten aan. Op deze manier ontstaat er een rustige omgeving om de schilderijen met zo min mogelijk omgevingsprikkels te beleven.

In de tentoonstelling is een speciale ruimte gecreëerd waar je even tot rust kunt komen. Voor wie dat prettig vindt, zijn er oordoppen af te halen bij onze Infobalie. Het is natuurlijk ook mogelijk om je eigen koptelefoon mee te nemen. Als extra service is er een museumdocent in de tentoonstelling aanwezig die op verzoek meer kan vertellen over de kunstwerken.

Event informatie

Datum: 26 mei 2024

Aanvang: 09:00 uur

Eindtijd: 10:15 uur (geschat)

Kosten: 10,00

Type activiteit: Geheel prikkelarm
Genre: Museum
Faciliteiten: Rolstoelvriendelijk, Rustige ontvangst, Rustruimte

Locatie informatie

Drents Museum
Brink 1
9400 AC Assen

Telefoon: 0592 - 377 773

Bereikbaar: dinsdag t/m zondag 10:00 - 18:00

Bereid je voor op het bezoek

Meer evenementen van deze locatie

Binnenkort vind je hier op de website nieuwe activiteiten van deze locatie.