18 december

Drents Museum: Op Reis met Vincent – Van Gogh in Drenthe

Assen | 15:30 uur

Het is op bepaalde momenten mogelijk om de tentoonstelling Op reis met Vincent – Van Gogh in Drenthe op een prikkelarme manier te bezoeken. Op 18 december 2023 openen we voor het eerst in de middag de deuren voor een prikkelarm bezoek. 

Nooit eerder was de Drentse periode van Vincent van Gogh onderwerp voor een grote tentoonstelling. Op reis met Vincent neemt de bezoeker mee op Van Goghs Drentse avontuur en volgt zijn omzwervingen door het Drenthe van 1883. 140 jaar nadat Vincent in Drenthe arriveerde zijn zoveel mogelijk werken uit zijn Drentse oeuvre voor het eerst bij elkaar te zien.

Tijdens prikkelarme openstellingen laten we slechts een beperkt aantal bezoekers toe. Ook dimmen we de verlichting. Bevat een tentoonstelling geluiden of muziekfragmenten, dan zetten we die uit. Op deze manier ontstaat er een rustige omgeving om het museum met zo min mogelijk omgevingsprikkels te beleven. Daarnaast is alle aanwezige medewerkers gevraagd om een zeer terughoudende, maar wel gastvrije houding aan te nemen. Ze spreken de bezoekers alleen op verzoek of bij calamiteiten aan. Op deze manier ontstaat er een rustige omgeving om de schilderijen met zo min mogelijk omgevingsprikkels te beleven.

In de tentoonstelling is een speciale ruimte gecreëerd waar je even tot rust kunt komen. Voor wie dat prettig vindt, zijn er oordoppen af te halen bij onze Infobalie. Het is natuurlijk ook mogelijk om je eigen koptelefoon mee te nemen. Als extra service is er een museumdocent in de tentoonstelling aanwezig die op verzoek meer kan vertellen over de kunstwerken.

 

Event informatie

Datum: 18 december 2023

Aanvang: 15:30 uur

Eindtijd: 17:00 uur (geschat)

Kosten: €10,-

Type activiteit: Geheel prikkelarm
Genre: Museum
Faciliteiten: Rolstoelvriendelijk, Rustige ontvangst, Rustruimte, Stilteruimte

Locatie informatie

Drents Museum
Brink 1
9400 AC Assen

Telefoon: 0592 - 377 773

Bereikbaar: dinsdag t/m zondag 10:00 - 18:00

Bereid je voor op het bezoek

Meer evenementen van deze locatie

Binnenkort vind je hier op de website nieuwe activiteiten van deze locatie.