25 februari

Theater: Erik of het Klein insectenboek | (8+)

Den Haag | 14:00 uur

Erik of het klein insectenboek is een geremixte versie van Godfried Bomans’ klassieke kinderboek. Een visuele en muzikale familievoorstelling, waarbij je ogen en oren tekortkomt.

Erik Pinksterblom is een fantasierijk jongetje dat verlangt naar iets bijzonders. Gekrompen tot het formaat van een vlieg komt Erik terecht in stadspark de Wolleweide. Hij beleeft bizarre avonturen tussen grassprieten die hoger zijn dan flatgebouwen. In deze wonderlijke wereld lijken de insecten verdacht veel op mensen.

Erik ontmoet bekakte wespen, danst met de hiphophommel en slaapt in een slakken-Airbnb. Gaandeweg ontdekt Erik steeds meer dat de insecten grote moeite hebben met overleven. Overal ligt afval en mensen spuiten pesticiden. Kan Erik zichzelf en de insecten uit deze grote problemen redden?

Deze spectaculaire roadmovie-voorstelling vol muziek, dans en een geweldige cast is eenmust see voor de hele familie. Regisseur Noël Fischer en tekstschrijver Jibbe Willems werken na verschillende succes voorstellingen opnieuw samen voor dé kerstvoorstelling van 2022! Waarbij er in de foyers van alles te beleven is rondom de thema’s die in de voorstelling terugkomen zoals klimaatverandering, bijensterfte en zwerfafval.

Event informatie

Datum: 25 februari 2023

Aanvang: 14:00 uur

Kosten: Vanaf €10,50

Type activiteit: Alleen prikkelarme faciliteiten
Genre: Toneel
Faciliteiten: Rolstoelvriendelijk, Rustige ontvangst, Rustruimte, Stilteruimte, Voor families

Locatie informatie

Koninklijke Schouwburg
Korte Voorhout 3
2511 CW Den Haag

Telefoon: 088 356 53 56

E-mail: service@hnt.nl

Bereikbaar: ma t/m za 14:00 - 18:00 uur

Bereid je voor op het bezoek

Meer evenementen van deze locatie

18 mrt: De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha

8 apr: Theater: Coriolanus | Nina Spijkers

17 mei: Theater: Laura H. | Nina Spijkers

18 jun: Theater: Laagland | Eric de Vroedt