18 februari

Ochtendopenstelling Drents Museum

Assen | 09:15 uur

Tijdens de reguliere openingstijden kan een museumbezoek enorm vermoeiend zijn door de vele indrukken die je in korte tijd te verwerken krijgt. Het is daarom op bepaalde momenten mogelijk om de tentoonstelling Sterven in Schoonheid – De wereld van Pompeï en Herculaneum op een prikkelarme manier te bezoeken.

Tijdens prikkelarme openstellingen laten we slechts een beperkt aantal bezoekers toe. Ook dimmen we de verlichting. Bevat een tentoonstelling geluiden of muziekfragmenten, dan zetten we die uit. Op deze manier ontstaat er een rustige omgeving om het museum met zo min mogelijk omgevingsprikkels te beleven. Daarnaast is alle aanwezige medewerkers gevraagd om een zeer terughoudende, maar wel gastvrije houding aan te nemen. Ze spreken de bezoekers alleen op verzoek of bij calamiteiten aan. Op deze manier ontstaat er een rustige omgeving om de schilderijen met zo min mogelijk omgevingsprikkels te beleven.

In de tentoonstelling is een speciale ruimte gecreëerd waar je even tot rust kunt komen. Voor wie dat prettig vindt, zijn er oordoppen af te halen bij onze Infobalie. Het is natuurlijk ook mogelijk om je eigen koptelefoon mee te nemen. Als extra service is er een museumdocent in de tentoonstelling aanwezig die op verzoek meer kan vertellen over de kunstwerken.

Event informatie

Datum: 18 februari 2023

Aanvang: 09:15 uur

Eindtijd: 10:30 uur (geschat)

Kosten: €10.00

Type activiteit: Geheel prikkelarm
Genre: Museum
Faciliteiten: Rolstoelvriendelijk, Rustige ontvangst, Rustruimte

Locatie informatie

Drents Museum
Brink 1
9400 AC Assen

Telefoon: 0592 - 377 773

Bereikbaar: dinsdag t/m zondag 10:00 - 18:00

Bereid je voor op het bezoek

Meer evenementen van deze locatie

Binnenkort vind je hier op de website nieuwe activiteiten van deze locatie.