10 april

Singer: Avondopenstelling Frisse Wind

Laren | 18:00 uur

Frisse wind. Impressionisme van het noorden

Als een frisse wind arriveerde het impressionisme in de jaren 1860 in Frankrijk. Dit leidde tot een fundamentele stijlverandering in Noord-Europa en daarbuiten. In deze bijzondere reizende tentoonstelling in samenwerking met het Museum Kunst der Westküste (Alkersum/Föhr) en het Niedersächsisches Landesmuseum in Hannover wordt een topselectie getoond van het Duitse, Deense en Nederlandse impressionisme die de overeenkomsten en verschillen tussen deze landstreken inzichtelijk maakt. Aan de hand van zes thema’s komen de belangrijkste onderwerpen van het impressionisme aan bod: licht, op het land, aan zee, in de stad, de tuin en de winter.

Met werk van onder anderen: Fritz Mackensen, Max Liebermann, Lovis Corinth en Max Slevogt (uit Duitsland), Anna en Michael Ancher, Peder Severin Krøyer en Viggo Johansen (uit Denemarken) en de Nederlanders Johan Barthold Jongkind, Anton Mauve, George Hendrik Breitner, Isaac Israels, Jan Toorop en vele anderen.

Event informatie

Datum: 10 april 2024

Aanvang: 18:00 uur

Eindtijd: 20:30 uur (geschat)

Kosten: € 9, met museumkaart gratis

Type activiteit: Geheel prikkelarm
Genre: Museum
Faciliteiten: Geluiddempende koptelefoons, Prikkelarme audiotour, Prikkelarme horeca, Rolstoelvriendelijk, Rustige ontvangst, Rustruimte, Stilteruimte

Locatie informatie

Singer Laren
Oude Drift 1
1251 BS Laren

Telefoon: 035 5393939

Bereikbaar: ma t/m vrij 09:30 - 17.00 uur

Bereid je voor op het bezoek

Meer evenementen van deze locatie

6 jan: Singer: Ochtendopenstelling La Grande Bleue