5 januari

Singer Laren: ochtendopenstelling

Laren | 08:30 uur

Zaal 1 t/m 7:  My World, samengesteld door Hans den Hartog Jager

Nederland herbergt een schat aan hedendaagse kunst, vaak ‘verborgen’ in privéverzamelingen. Vanaf 18 september 2024 brengt Singer Laren een selectie van deze kunstwerken samen in My World. De tentoonstelling biedt een unieke inkijk in enkele van de belangrijkste particuliere Nederlandse collecties met internationale hedendaagse kunst. Er is werk te zien van onder anderen Yayoi Kusama, Charles Avery, Ai Weiwei, Zanele Muholi, Marlene Dumas en Anselm Kiefer. De tentoonstelling is samengesteld door kunstcriticus en curator Hans den Hartog Jager en belicht de wereld die een kunstverzamelaar opbouwt en zich steeds verder uitbreidt.

In My World reist de bezoeker door zeven museumzalen, elk met een eigen thema en sfeer. Van een ruimte vol portretten en mensfiguren die ons een spiegel voorhouden, tot de finale zaal waarin hemel en heelal centraal staan. Hier worden we voor even geconfronteerd met het ongrijpbare en de eeuwigheid.

De tentoonstelling is onderdeel van een lange traditie van Singer Laren om werk uit particuliere collecties te tonen. Door samen te werken met verzamelaars, maakt het museum kunst die normaal gesproken niet toegankelijk is voor het publiek, zichtbaar.

Zaal 8 t/m 11: Een nieuwe kijk
De vaste collectie in een nieuwe presentatie.

Nardincgalerij:  Appel en Cobra

Event informatie

Datum: 5 januari 2025

Aanvang: 08:30 uur

Eindtijd: 10:00 uur (geschat)

Kosten: € 9, met museumkaart gratis

Type activiteit: Geheel prikkelarm
Genre: Museum
Faciliteiten: Geluiddempende koptelefoons, Prikkelarme audiotour, Prikkelarme horeca, Rolstoelvriendelijk, Rustige ontvangst, Rustruimte, Stilteruimte

Locatie informatie

Singer Laren
Oude Drift 1
1251 BS Laren

Telefoon: 035 5393939

Bereikbaar: ma t/m vrij 09:30 - 17.00 uur

Bereid je voor op het bezoek

Meer evenementen van deze locatie

4 sep: Singer Laren: avondopenstelling Breitner UITVERKOCHT

13 okt: Singer Laren: ochtendopenstelling My World

20 nov: Singer Laren: Avondopenstelling My World