30 juni

Singer Laren: Ochtendopenstelling Breitner UITVERKOCHT

Laren | 08:30 uur

‘Schilderbeest’ Breitner

George Hendrik Breitner (1857 – 1923) is een van de belangrijkste Nederlandse kunstenaars uit de late 19e eeuw. De afgelopen decennia is zijn werk vooral belicht vanuit zijn stedelijke onderwerpen en als fotograaf. Het leverde hem bijnamen op als ‘de schilder van Amsterdam’ en ‘Nederlands impressionist’. Door deze ‘beperkende’ blik zijn we de bijzondere artistieke kwaliteiten van Breitner uit het oog verloren.

Gastconservator Suzanne Veldink gaat in de eerste monografische overzichtstentoonstelling sinds 1994, terug naar de oerkunstenaar die Breitner is. Voor de troepen uit nam hij de vrijheid om zijn gevoel uit te drukken in kleur en in een karakteristiek, krachtig handschrift. In de tentoonstelling laat Veldink zien hoe baanbrekend en invloedrijk Breitner is geweest. Ze presenteert een nieuwe, overkoepelende visie op een van Nederlands grootste meesters.

In de tentoonstelling met ruim 70 schilderijen en werken op papier zet Veldink de ontwikkeling van Breitner in een nieuw perspectief door een combinatie te presenteren van echte publiekslievelingen, zoals Breitners kimonomeisjes, en onbekendere werken.

Event informatie

Datum: 30 juni 2024

Aanvang: 08:30 uur

Eindtijd: 10:00 uur (geschat)

Kosten: € 9, met museumkaart gratis

Type activiteit: Geheel prikkelarm
Genre: Museum
Faciliteiten: Geluiddempende koptelefoons, Prikkelarme audiotour, Prikkelarme horeca, Rolstoelvriendelijk, Rustige ontvangst, Rustruimte

Locatie informatie

Singer Laren
Oude Drift 1
1251 BS Laren

Telefoon: 035 5393939

Bereikbaar: ma t/m vrij 09:30 - 17.00 uur

Bereid je voor op het bezoek

Meer evenementen van deze locatie

4 sep: Singer Laren avondopenstelling Breitner UITVERKOCHT