6 januari

Singer: Ochtendopenstelling La Grande Bleue

Laren | 08:30 uur

Tentoonstelling La Grande Bleue, Schilders van de Méditerranée
Vanaf omstreeks 1870 oefent de Middellandse Zeekust een grote aantrekkingskracht uit op kunstenaars. Aan de Zuid-Franse kust wanen zij zich in een aards paradijs. Daar slaan ze in relatieve afzondering en onder invloed van het intense licht, de scherpe contouren en de felle kleuren aan de Méditerranée ook in artistiek opzicht nieuwe wegen in. Met moderne schilderwijzen, een feller kleurgebruik en een uitgesproken vormentaal tot gevolg. De tentoonstelling focust op Nederlandse kunstenaars en plaatst hen in de context van hun Franse, Italiaanse, Spaanse en Belgische tijdgenoten en inspiratoren.

In de tentoonstelling komt ook werk aan bod van Nederlandse kunstenaars die gewerkt hebben aan de Italiaanse bloemenrivièra en op de eilanden Capri, Mallorca, Corsica en Sicilië. Hoewel deze kunstenaars hun blik ook landinwaarts richten, blijft de betoverende azuurblauwe waterspiegel van La Grande Bleue altijd vlakbij.

Met werk van onder anderen Gustave Courbet, Johan Barthold Jongkind, Adolphe Monticelli, Théo Van Rysselberghe, Raoul Dufy, Louis Valtat, Pierre Bonnard, Joaquim Mir i Trinxet, William Degouve de Nuncques, Kees van Dongen, Leo Gestel, Isaac Israels, Otto van Rees, Wim Schuhmacher, Jan Sluijters, Charley Toorop, Hendrik Jan Wolter, Wim Oepts, Geer van Velde en Yves Klein.

Prikkelarme ochtendopenstelling
Op zaterdag 6 januari 2024 openen we onze deuren om 8.30 uur voor een prikkelarm museumbezoek. De bezoekersaantallen en prikkels worden daarbij zoveel mogelijk beperkt. Kaartjes worden vooraf online verkocht, zodat we de aantallen kunnen beperken en spreiden over de ochtend.

Voor wie?
Voor volwassenen en kinderen die prikkelgevoelig zijn door bijvoorbeeld autisme, NAH, burn-out, long-covid, depressie of ziekte is museumbezoek tijdens reguliere openingstijden soms niet mogelijk. Voor deze mensen organiseren wij een prikkelarme ochtend in het museum en de beeldentuin. Een prikkelarme openstelling voor alleen volwassenen is op woensdagavond 8 november 2023. Bezoekers die prikkelgevoelig zijn mogen natuurlijk ook iemand meebrengen die niet prikkelgevoelig is, om samen te kunnen genieten van de kunst.

Wat kun je verwachten?
* Openstelling na reguliere openingstijden (8.30 – 10.00 uur)
* Alle museumzalen zijn open
* Rustige entree via Villa de Wilde Zwanen
* Weinig mensen
* Twee rustruimtes
* Bankjes in bijna elke museumzaal
* Krukjes om mee te nemen op zaal
* Behulpzaam personeel met herkenbare button
* Geluidsdempende koptelefoons
* Koffie en thee in de rustruimte
* Gratis audiotour voor eigen device

Berglandschap Mallorca

Event informatie

Datum: 6 januari 2024

Aanvang: 08:30 uur

Eindtijd: 10:00 uur (geschat)

Kosten: € 9, museumkaart en kinderen tot 12 jaar gratis

Type activiteit: Geheel prikkelarm
Genre: Museum
Faciliteiten: Geluiddempende koptelefoons, Prikkelarme audiotour, Prikkelarme horeca, Rolstoelvriendelijk, Rustige ontvangst, Rustruimte, Voor families

Locatie informatie

Singer Laren
Oude Drift 1
1251 BS Laren

Telefoon: 035 5393939

Bereikbaar: ma t/m vrij 09:30 - 17.00 uur

Bereid je voor op het bezoek

Meer evenementen van deze locatie

10 apr: Singer: Avondopenstelling Frisse Wind