16 maart

De Hofnar: Toneelvoorstelling ‘Herman’

Valkenswaard | 20:15 uur

Prikkelarm ontvangst en nazit
De Hofnar vindt het belangrijk dat iedereen kan genieten van theater. Speciaal voor bezoekers die prikkelgevoelig zijn, hebben we het balkon bij deze gewone voorstelling vrijgehouden. Het ontvangst en de nazit vindt plaats in een prikkelarme ruimte beneden. We willen benadrukken dat deze voorstelling niet prikkelarm is, maar een normale theatervoorstelling.

Heb je interesse? Bestel dan het aantal gewenste balkonplaatsen. Voorafgaand aan de voorstelling ontvang je van ons een mail waarin we visueel en tekstueel uitleggen waar de prikkelarme ruimtes zich bevinden en wat je kunt verwachten. Er zijn slechts 30 kaarten beschikbaar, dus de groep is klein. Dit prikkelarme ontvangst gaat door bij een minimale opkomst van 10 personen.

Over de voorstelling
Herman is een tragikomedie over een laatbloeier: ontroerend en hilarisch tegelijk.

Wat doe je als je partner na 26 jaar huwelijk vertrekt naar een ander? Het overkomt Herman. En ondanks, of liever nog dankzij, alle tegenslag groeit hij uit tot een veel leuker mens dan hij tijdens zijn huwelijk was. Met vallen en opstaan leert hij zijn eigen leven te leven. Hij stort zich in avonturen en komt er tot zijn verbazing heelhuids uit.

Het stuk vertelt het coming-of-age verhaal van een midden vijftiger, gebaseerd op het gelijknamige boek van Marc van Bree. Als getrouwde vader van twee volwassen kinderen leidt hij een rimpelloos leven totdat Annelies, zijn nogal sturende vrouw, hem verlaat en hij zichzelf moet zien te redden. Wie is Herman zonder haar? En hoe struikelt hij door het leven als onwennige vader én als zoon van een moeder die langzaam de grip op de werkelijkheid verliest? Het stuk wordt gespeeld door o.a. topacteurs Stefan de Walle en Eva van der Gucht, die meerdere rollen neer zal zetten. Niet alleen speelt ze de vrouw van Herman, maar ook zijn dochter, minnares en therapeut. Zij zullen worden bijgestaan door twee jonge acteurs.

Over de acteurs
Stefan de Walle is bij het grote publiek bekend door de rol van zoon Kees in Flodder, speelfilm De Marathon en sinds 2011 draagt hij de rol van de landelijke Sinterklaas, als opvolger van Bram van der Vlugt. In 2022 was hij te zien in de Omroep Max serie Tweede Hans. Eva Van der Gucht is te zien in de serie Oogappels van BNNVARA. Eerder zat zij ook in Wie is de Mol?! en De Vloer Op, waarin zij samen met Stefan regelmatig speelde.

Event informatie

Datum: 16 maart 2024

Aanvang: 20:15 uur

Eindtijd: 21:45 uur (geschat)

Kosten: 32,50

Type activiteit: Alleen prikkelarme faciliteiten
Genre: Theater
Faciliteiten: Prikkelarme horeca, Rolstoelvriendelijk, Rustige ontvangst, Rustruimte

Locatie informatie

Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard

Telefoon: 040-2074010

Bereikbaar: 13.00 - 17.00 uur

Bereid je voor op het bezoek

Er is voor deze locatie nog geen voorbereidingsdocument beschikbaar. De locatie is druk bezig om deze spoedig online zichtbaar te hebben.

Meer evenementen van deze locatie

Binnenkort vind je hier op de website nieuwe activiteiten van deze locatie.