Theater de Schalm

Veldhoven

Theater de Schalm is een middelgroot regiotheater in het zuiden van Nederland. Wij beschikken over een grote zaal (460 plaatsen) en een kleine zaal (185 plaatsen). De Schalm vindt inclusie erg belangrijk en wil een plek zijn voor iedereen.

Wil je prikkelarm een voorstelling bij ons bezoeken, lees onderstaande dan svp goed door:

  • De voorstelling is niet aangepast, je bezoekt dus het reguliere theateraanbod. Wel hebben we de voorstellingen geselecteerd die het beste geschikt zijn voor een prikkelarme ervaring.
  • Je bezoekt de voorstelling samen met reguliere publiek. Er wordt dus wel geapplaudisseerd, en ook kun je ander geroezemoes, geluid of andere prikkels van publiek verwachten. We proberen je zoveel mogelijk in de wat meer besloten plekken in de zaal te placeren (bijvoorbeeld op het balkon), maar dit is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Voor een prikkelarm bezoek bieden we een eigen entree aan, een speciale prikkelarme ontvangstruimte en een eigen zaalingang, zodat je zo min mogelijk kan worden gestoord door andere bezoekers.
  • Er is begeleiding aanwezig die je de weg wijst naar de zaal en de prikkelarme faciliteiten.
  • Er zijn geen oordoppen of koptelefoons aanwezig. We adviseren deze zelf mee te nemen als je gevoelig bent voor geluidsprikkels.

Wil je graag een voorstelling prikkelarm bezoeken, maar staat deze niet opgenomen onder het prikkelarme aanbod? Neem gerust contact met ons op, wij denken graag met je mee!

 

Locatie informatie

Theater de Schalm
Meiveld 3
5501 KA Veldhoven

Telefoon: 040-253 35 78

Bereikbaar: Theaterkassa: ma t/m za 11.00-14.00 uur - Online 24/7 via www.deschalm.com

Bereid je voor op het bezoek

Evenementen van deze locatie

5 jan: Filip Jordens – Hommage à Brel

3 apr: Peter Heerschop en Viggo Waas – Jeugd

14 feb: Casa Mia – Isa Hoes, e.a.

29 jan: Paulien Cornelisse – Komma

13 dec: De Moedermonologen

14 nov: Ronald Snijders – Als mens

30 okt: Nielson en band

17 okt: Karin Bloemen – Gladys, Ella, Barbra, Adele… Karin!