DeLaMar Theater

Amsterdam

Theater betovert en neemt je mee. Dat was bij de opening van DeLaMar net zo waar en waarachtig als vandaag de dag. Onze voorstellingen grijpen je bij de lurven, overdonderen, vermaken en ontroeren.
Onze nieuwe en gevestigde makers laten zich inspireren door de actualiteit, door hun eigen ervaringen en natuurlijk door onze rijke theatertraditie. Bij DeLaMar beleef je nieuwe verhalen het eerst.

Wij willen dat iedereen zich thuis voelt in DeLaMar. Om ervoor te zorgen dat iedereen van een fijn theaterbezoek kan genieten, werken we samen met verschillende organisaties die zich inzetten voor een inclusieve theaterbeleving.
In samenwerking met Stichting Onbeperkt Genieten bieden wij voorstellingen aan voor mensen die snel overprikkeld zijn. Zo is er bij deze voorstellingen o.a. een aparte ingang voor bezoekers, een prikkelarme ontvangstruimte, een stilteruimte en worden er speciale plekken in de zaal vrijgehouden. Soms is de voorstelling zelf ook prikkelarm.

We bieden de volgende faciliteiten:
Je kunt via een aparte ingang naar binnen, aan de rechterkant van de hoofdingang. Via deze ingang ontmoet je weinig andere bezoekers en kom je minder lichtgevende schermen tegen. De aparte ingang wordt duidelijk aangegeven met een bord op straat. Via deze ingang staat een duidelijke route aangegeven naar de prikkelarme ontvangstruimte.

Er is een prikkelarme ontvangstruimte ingericht. In deze ontvangstruimte staat geen muziek aan de bar is niet in gebruik. Er is één medewerker aanwezig die een gratis drankje aanbiedt (als daar behoefte aan is).

Er is een extra stilteruimte ingericht in de buurt van de ontvangstruimte waar geen ander publiek komt en minder auditieve of visuele prikkels aanwezig zijn. De route naar de stilteruimte is aangegeven met bordjes, of vraag de aanwezige medewerker waar de ruimte is.

Er is begeleiding aanwezig die jou de wegwijst naar jouw plek in de zaal. Heb je voor de gereserveerde plekken gekozen, dan zit je op het balkon aan de buitenkant van de rij. Er wordt altijd een lege stoel afstand gehouden tot de volgende bezoeker.

Locatie informatie

DeLaMar
Marnixstraat 402
1017 PL Amsterdam

Telefoon: 0900-1010202 (lokaal tarief)

E-mail: info@delamar.nl

Bereikbaar: ma t/m do 09:00 - 20:00 | vr 09:00 - 18:00 | za & zo 10:00 - 16:00

Bereid je voor op het bezoek

Evenementen van deze locatie

Binnenkort vind je hier op de website nieuwe activiteiten van deze locatie.