Drents Museum

Assen

Tijdens de reguliere openingstijden kan een museumbezoek enorm vermoeiend zijn door de vele indrukken die je in korte tijd te verwerken krijgt. Het is daarom mogelijk om het Drents Museum op een prikkelarme manier te bezoeken. 

Tijdens prikkelarme openstellingen laten we slechts een beperkt aantal bezoekers toe. Ook dimmen we de verlichting. Bevat een tentoonstelling geluiden of muziekfragmenten, dan zetten we die uit. Op deze manier ontstaat er een rustige omgeving om het museum met zo min mogelijk omgevingsprikkels te beleven. Daarnaast is alle aanwezige medewerkers gevraagd om een zeer terughoudende, maar wel gastvrije houding aan te nemen. Ze spreken de bezoekers alleen op verzoek of bij calamiteiten aan. Op deze manier ontstaat er een rustige omgeving om de objecten en schilderijen met zo min mogelijk omgevingsprikkels te beleven.

In de wisseltentoonstelling is een speciale ruimte gecreëerd waar je even tot rust kunt komen. Voor wie dat prettig vindt, zijn er oordoppen af te halen bij onze Infobalie. Het is natuurlijk ook mogelijk om je eigen koptelefoon mee te nemen. Als extra service is er een museumdocent in de tentoonstelling aanwezig die op verzoek meer kan vertellen over de kunstwerken.

Locatie informatie

Drents Museum
Brink 1
9401 HS Assen

Telefoon: 0592 - 377 773

Bereikbaar: Maandag t/m vrijdag 9:00 - 17:00

Bereid je voor op het bezoek

Evenementen van deze locatie

26 mei: Drents Museum: Antonio López