Theater Bellevue

Amsterdam

Theater Bellevue ligt in het centrum van Amsterdam, in de luwte, om de hoek van het Leidseplein. In drie zalen, vanaf het middaguur tot diep in de nacht, is het hier een komen en gaan van publiek, artiesten, schrijvers, makers en nieuwsgierige passanten, op zoek naar verbinding. Met (muziek)theater, hedendaagse dans en circus, comedy, cabaret en spoken word nodigt deze plek je uit om te genieten, je te laten raken, gezelschap te vinden of het gesprek aan te gaan, zowel in de theaterzaal als in het roemruchte theatercafé De Smoeshaan.

Gedreven door een onderzoekende houding vormen we samen met makers en publiek een culturele ontmoetingsplek van de 21ste eeuw, in de vorm van een meerstemmig Huis van Taal. Hier is ruimte voor experiment en worden risico’s genomen . Eigentijdse verhalen en nieuwe stemmen krijgen een podium. Toneelschrijftalent komt hier tot wasdom. En gezelschappen brengen hier graag hun voorstellingen in premi√®re. Voor festivals is Theater Bellevue een geliefde thuisbasis.

We verwelkomen ons publiek bij voorstellingen rondom lunchtijd, aan het einde van de middag tot in de late avond. Waar hopen dat zij net z0 nieuwsgierig zijn naar de ander of andere verhalen als wij. Rondom thema’s die aandacht of een nieuw perspectief kunnen gebruiken. Daarom herdenken en vieren we jaarlijks Keti Koti, vieren we Kerst met de queer community en geven we feminiene stemmen extra gehoor. Uitgesproken voorstellingen waar je niet over uitgesproken raakt. Een Huis van Taal waar iedereen zich welkom voelt.

Bij een aantal voorstellingen per seizoen organiseert Theater Bellevue een Prikkelarme ontvangst voor theaterliefhebbers met een hoge prikkelgevoeligheid. We openen voor deze ontvangst een speciaal ingerichte rustruimte en zorgen ervoor dat het theaterbezoek met zo min mogelijk (onverwachte) prikkels gepaard gaat. Voor theaterliefhebbers met diverse koopkracht bieden we mogelijkheid om een hogere of lagere toegangsprijs te betalen. Te betalen naar draagkracht: Pay What you Can.

Locatie informatie

Theater Bellevue
Leidsekade 90
1017 PN Amsterdam

Telefoon: 020-5305300

Bereikbaar: ma t/m vr van 10:00 - 18:00 uur

Bereid je voor op het bezoek

Er is voor deze locatie nog geen voorbereidingsdocument beschikbaar. De locatie is druk bezig om deze spoedig online zichtbaar te hebben.

Evenementen van deze locatie

Binnenkort vind je hier op de website nieuwe activiteiten van deze locatie.