Ik wil jullie graag steunen, kan ik een donatie doen?

L
K

Wat fijn dat je ons wilt steunen, elke bijdrage is voor ons heel waardevol en zorgt ervoor dat we meer prikkelarm aanbod in samenwerking met de cultuursector kunnen realiseren. Je kunt ons steunen door vriend te worden van Stichting Onbeperkt Genieten. Ook is het mogelijk om zakelijk te doneren of via een schenkingsovereenkomst. Neem dan direct contact op via stichting@onbeperkt-genieten.nl.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van nieuwe activiteiten?

L
K

Als je op de hoogte wilt blijven van het aanbod op onze cultuuragenda meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. We sturen maximaal een keer per maand een nieuwsbrief.

Voor wie is het prikkelarme cultuuraanbod?

L
K

Het prikkelarme cultuuraanbod is voor iedereen die snel overprikkeld is,om wat voor reden dan ook. Als je bijvoorbeeld een burn-out, een hersenletsel of een autismespectrumstoornis hebt, kan een cultuurbezoek al snel te veel zijn. Aangepast aanbod of prikkelarme faciliteiten kunnen dan een uitkomst bieden. Je hoeft nooit aan te geven waarom je gebruikt wilt maken van het prikkelarme cultuuraanbod.

Wat kan ik verwachten van een cultuurbezoek met prikkelarme faciliteiten?

L
K

Tijdens een cultuurbezoek met prikkelarme faciliteiten bezoek je het reguliere cultuuraanbod. De voorstelling of tentoonstelling is dus niet aangepast. Wel worden er faciliteiten aangeboden die het bezoek prikkelarmer maken. Denk bijvoorbeeld aan faciliteiten als een rustruimte, een aangepast toilet en de mogelijkheid een voorbij-de rij-verklaring aan te vragen. Deze faciliteiten vind je bij de event informatie op de pagina van het betreffende agendapunt.

Wat kan ik verwachten van een prikkelarm cultuurbezoek?

L
K

Tijdens een prikkelarm cultuurbezoek is het cultuuraanbod aangepast aan mensen die minder goed tegen prikkels kunnen. Er wordt bijvoorbeeld op gelet dat er geen gebruik gemaakt wordt van harde geluiden, knipperende lichten of erg drukke filmpjes. Daarnaast worden er vaak ook prikkelarme faciliteiten aangeboden. Deze faciliteiten vind je bij de event informatie op de pagina van het betreffende agendapunt.

Wat is een rustruimte?

L
K

Een rustruimte is een aparte rustige ruimte in het gebouw waar je jezelf tijdens het cultuurbezoek even terug kunt trekken om te ontprikkelen. Er hangt een rustgevende sfeer, er is plek om te zitten en de lichten worden gedimd. In een rustruimte kan het wel zo zijn dat je nog wat geroezemoes van de aangrenzende ruimtes hoort. Vaak liggen er in de ruimte daarom geluiddempende koptelefoons die je op kunt zetten.

Wat is een stilteruimte?

L
K

Een rustruimte is een aparte rustige ruimte in het gebouw waar je jezelf tijdens het cultuurbezoek even terug kunt trekken om te ontprikkelen. Er hangt een rustgevende sfeer, er is plek om te zitten en de lichten worden gedimd. In een stilteruimte is het helemaal stil.

Ik heb een vraag over het aanbod. Waar kan ik terecht?

L
K

Een overzicht van al het prikkelarme cultuuraanbod vind je op de agendapagina. In deze agenda kun je klikken op de activiteit waar je meer over wilt weten. Er verschijnt dan een pagina met meer informatie over de activiteit. Op deze pagina vind je ook de contactgegevens van de culturele instelling die de activiteit organiseert.

Waar kan ik tickets bestellen?

L
K

Op elke activiteitenpagina kun je een link naar de ticketverkoop van de desbetreffende activiteit vinden. Als je op deze link klikt, word je doorgestuurd naar de website van de culturele instelling die de activiteit organiseert. Je koopt bij hen een ticket.

Ik wil graag iemand meenemen die geen last heeft van overprikkeling. Kan dit?

L
K

Omdat het fijn en gezellig kan zijn als er iemand met je meegaat, kan ook een familielid, vriend of vriendin die geen last heeft van overprikkeling een prikkelarm ticket aanschaffen.

Ik ben toch overprikkeld geraakt tijdens of na een cultuurbezoek. Waar kan ik dit aangeven?

L
K

Het is voor ons heel waardevol om te weten als het cultuurbezoek voor jou onverhoopt toch te prikkelvol was. Wij houden dan ook van feedback! Het best kun je hiervoor direct contact opnemen met de culturele instelling die de activiteit heeft georganiseerd. Zij kunnen dan kijken of er de volgende keer iets veranderd kan worden aan datgene wat jou heeft overprikkeld.

Er is nog geen prikkelarm cultuuraanbod in mijn woonplaats. Kan er ook prikkelarm cultuuraanbod bij mij in de buurt komen?

L
K

Helaas is er nog niet in elke regio (genoeg) prikkelarm cultuuraanbod. Wij zijn hard bezig om dit te realiseren. Jij kunt ons hierbij helpen door zelf contact op te nemen met de culturele instelling die jij prikkelarm zou willen bezoeken. Wij merken dat culturele instellingen zich vaak pas realiseren dat het belangrijk is dat dit aanbod er komt, wanneer zij zelf vragen van bezoekers uit hun omgeving krijgen.

Ik wil prikkelarm cultuuraanbod aanbieden. Waar kan ik mij aanmelden?

L
K

Het prikkelarme cultuuraanbod op deze pagina wordt gerealiseerd in samenwerking met Stichting Onbeperkt Genieten. We vinden de kwaliteit van de prikkelarme activiteiten heel belangrijk, daarom plaatsen geen aanbod waar we niet bij betrokken zijn. Wil je jouw prikkelarme activiteiten laten toetsen? Neem vrijblijvend contact met ons op via de contactpagina op onze website.

Hoe ziet een prikkelarm cultuurbezoek eruit? (Video)

L
K

Ik wil graag prikkelarm aanbod bij een culturele instelling bij mij in de buurt

L
K

Dat je graag prikkelarm aanbod bij jou in de buurt wil snappen we heel goed. We zetten ons in voor een zo goed mogelijke spreiding van het aanbod. Toch blijven we afhankelijk van de culturele organisaties om aanbod mogelijk te maken. Gelukkig kan jij ons daarbij helpen! Jij kan contact opnemen met een museum, theater, festival of podium bij jou in de buurt. We merken dat organisaties zich vaak pas bewust worden van de noodzaak als daar specifiek naar gevraagd wordt.

Onderstaande tekst kun je kopiëren, zelf aanvullen en/of aanpassen en per e-mail versturen.

__________________________________________________

Beste lezer,

Graag zou ik een bezoek brengen aan (vul hier de naam van de culturele instelling in).
Ik ben benieuwd of er mogelijkheden zijn tot het prikkelarm bezoeken van jullie aanbod.
Zonder prikkelarme mogelijkheden is het aanbod voor mij helaas niet toegankelijk, terwijl ik wel heel graag een bezoek aan (vul hier de activiteit in) wil brengen.

Willen jullie meer weten over prikkelarm cultuuraanbod en hoe je dat kan organiseren, kijk dan eens op www.onbeperkt-genieten.nl en www.prikkelarmecultuuragenda.nl.
Onbeperkt Genieten helpt culturele organisaties om goed geregeld prikkelarm aanbod te realiseren.

Ik hoor graag wat de mogelijkheden bij jullie organisatie zijn.
Bij voorbaat dank!

Met vriendelijke groet,
(vul je naam in)

Wat betekent het [icon-external-link] icoon?

L
K

[icon-external-link] : Dit icoon geeft aan dat je op een link klikt welke naar een externe site gaat. Op een externe site kan het zijn dat deze niet prikkelarm is ingericht aangezien Prikkelarme Cultuuragenda deze niet heeft gemaakt.

Ik heb een andere vraag welke ik graag wil indienen

L
K